Boekenbos

Hieke van der Werff             Kinderboeken en voorleestips
Het Boekenbos (2013)  10+    


Tijdens een schoolreis raken Esther en Karima opgesloten in het nieuwe, nog gesloten attractiepark het Boekenbos. In het park vinden ze onder andere de Griezelgang, de Historische Haag, het Detectivespoor, het Fantasybos en het Ruimteschip. Geweldig natuurlijk, maar is er ook een uitgang? Hun juf en klasgenoten weten niet eens waar ze zijn! De meisjes ontdekken dat ze maar één ding kunnen doen om uit het pretpark te komen: de code van het Boekenbos kraken.


Ook voor jou als lezer kan dit boek één groot avontuur worden.

Lukt het jou om eerder dan Esther en Karima de code te kraken?


Uitgever De Vier Windstreken

Tekst: Hieke van der Werff

Omslag: JeRoen Murré

Illustraties: John Rabou

ISBN 978 90 5116 320 9

133 blz; prijs: € 12,95Recensies

Leesfeest.nl: ‘Het boekenbos’ is een heel spannend boek. Niet alleen omdat de kinderen op een plaats zijn waar nog nooit een kind is geweest. Maar ook omdat er dingen gebeuren die zij, en jij als lezer, niet verwachten! Er loopt een man rond, van wie ze niet weten  wat hij doet of waarom hij daar is. En dan heb je ook nog Rik die allemaal roet in het eten gooit. Door hem weet niemand dat zij zitten opgesloten! Gelukkig komt hij hen helpen en zitten ze niet met z’n tweeën, maar met z’n drieën vast. (...)

Het verhaal is niet alleen spannend, maar ook goed uitgewerkt. Ieder personage lijkt echt en heeft verschillende eigenschappen.De realistische potloodtekeningen passen goed bij de personages en maken het verhaal nog levendiger.

Het boek zorgt ervoor dat je heel goed oplet tijdens het lezen. Je leest allerlei gesprekken, maar er worden ook veel uitdrukkingen gebruikt. Je kunt titels van anderen boeken ontdekken zoals Geronimo Stilton of Harry Potter en als je héél goed oplet, kun je eerder de code kraken dan de drie kinderen. Kortom: een spannend boek waarbij je zelf ook moet nadenken! (Julie)


Leestafel.info:(.....)   Het leuke is, vind ik, dat de schrijfster haar fantasie volop heeft gebruikt. Dat gebeurt niet vaak meer. Naast de eenheidsworst van boeken over scheiding, pesten, lover boy's en andere ellende springt dit boek er uit qua inhoud.

Niet dat dit boek eventuele problemen omzeilt, maar het is verder gewoon een lekker spannend avontuur met een vleugje humor en vooral veel liefde voor het boek.

Het verhaal leest heerlijk weg, ik heb genoten. (Dettie)