Het grote overblijfboek

Hieke van der Werff      Kinderboeken, voorlees- en schrijftips


Het grote overblijfboek *****


Overblijven op school: het kan ook zónder dat de boterhammen in het rond vliegen. Het grote overblijfboek is een goede basis voor beginnende én ervaren begeleiders van tso en bso. Er staan 155 korte verhalen, veel leuke spelletjes en tips voor de begeleider in, voor elke dag dat er op school geluncht kan worden.


Uitgever: De Vier Windstreken

Tekst: Hieke van der Werff en anderen

Illustraties: Jeska Verstegen

Gewicht: 894 gram

Afmeting: 20x273x216

Prijs: nu van € 24,95 voor 10,00 via Contactpagina


Recensies:

The Sword: 5 / 5 sterren  Voor de uitgebreide recensie, lees hier.

Wat was ik blij dat ik de kans kreeg om Het grote overblijfboek te recenseren! Ik ben namelijk zelf een paar keer per week overblijfmoeder, dus Het grote overblijfboek is hier op het juiste adres. Bij het inzien van het boek valt me direct op dat er naast elk verhaaltje een tip voor de overblijfkracht staat én een spelletje. Het boek ziet er overzichtelijk uit. Daarnaast bevat het boek een handige inhoudsopgave, waarbij de verhalen per maand en dag te vinden zijn.

Ik nam Het grote overblijfboek mee naar groep 1 en groep 2. (…)

Het leuke van alle verhalen die in dit boek staan is dat – als je er de tijd voor hebt – je na elk verhaaltje een leuk bijpassend spelletje kunt gaan doen. (…)

Daarnaast staan er veel spelletjes en handige tips in, om het overblijven leuker én makkelijker te maken. De tips kunnen de overblijfkracht een leidraad geven om het overblijven goed te laten verlopen. Ik ben dan ook héél erg blij met dit boek. In plaats van gewone boekjes voorlezen, ga ik voortaan voorlezen uit Het grote overblijfboek. En als we er de tijd voor hebben, gaan we dan ook zeker de spelletjes doen die bij het verhaal staan. Succes gegarandeerd!


P.S.: De spelletjes die in dit boek staan, zijn ook zeer geschikt voor kinderfeestjes of om gewoon thuis te spelen met vriendjes en vriendinnetjes! (Rolanda Wilgenburg)


Leestafel: Lees hier de uitgebreide recensie.

Al met al is het een erg leuk en gevarieerd boek waarbij kinderen spelenderwijs ook nog eens heel veel  leren. (Dettie)