Ik Kleur...

Hieke van der Werff      Kinderboeken, voorlees- en schrijftipsIk kleur mijn wereld blauw vandaag  (10+) *****


Voor elk humeur een andere kleur!

Anouk houdt veel van tekenen en schilderen. Haar broer Mike vraagt haar om voor zijn  verjaardag een boek over een held te tekenen. Anouk heeft geen idee wat een held werkelijk is. Is Mike een held als hij twee jongens tegen zich in het harnas jaagt en vervolgens steeds op een laffe wijze aan hen weet te ontkomen? Of is haar vader een held als hij zijn problemen met een oude vriend liever uit de weg gaat dan erover te praten? Anouk treedt uiteindelijk zelf als  held naar voren als ze ervoor zorgt dat haar vader en zijn vriend eindelijk weer met elkaar  praten.En ook haar broer Mike weet het weer goed te maken met de twee jongens, wat hem  toch tot  een held in Anouks ogen maakt.


Uitgever De Vier Windstreken

Tekst: Hieke van der Werff

Omslag: Marjolein Hund

Gewicht: 253 gram

ISBN: 9789051160048

Prijs: van 13,95 nu € 5,00 bij bol.com + de schrijfster


Recensie:

Van Stockum: De 10-jarige Anouk is de ik-figuur uit het boek "Ik kleur mijn wereld blauw vandaag" van Hieke van der Werff. Zij uit haar gevoelens op een heel bijzondere manier. Het liefste wat zij doet is tekenen. Ze tekent zoals ze zich voelt, dat wil zeggen dat de kleur die ze gebruikt haar humeur van dat moment duidelijk aangeeft: heeft ze ruzie met haar broer Mike dan wordt alles gifgroen, voelt ze zich om een of andere reden geweldig dan kleurt ze de "wereld" goud. Op een dag krijgt Mike ruzie met 2 jongens van haar school en vraagt dan aan Anouk of zij voor zijn verjaardag een boek wil tekenen met de titel "De Held". Anouk voelt zich zeer vereerd en begint er meteen aan. Al gauw komt ze er echter achter dat Mike een heel ander beeld van een held heeft dan zij. Binnen het gezin zelf loopt ook niet alles op rolletjes als een vriend van vroeger weer opduikt. Anouk weet van gekkigheid niet wat ze moet doen, om ervoor te zorgen dat alles op zijn pootjes terecht komt. En uiteindelijk lukt het haar!

Het is een prachtig verhaal over familie, vriendschap en alle gevoelens die daarbij horen. Een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar. Sterren: 5

Onderwerpen: leesboek gezin & familie vriendschap