Jelle en Minke 2

Hieke van der Werff      Kinderboeken, voorlees- en schrijftips


Jelle en Minke, op bezoek bij de buren


Jelle en Minke zijn nieuwsgierig en soms een beetje ondeugend.

Ook in dit tweede boek beleven deze twee beste vrienden allerlei avonturen. En ze ontmoeten veel nieuwe mensen: de twee

pasgeboren broertjes van Jelle, de drie zusjes die boven Jelle wo-

nen, de grote, dikke man die een paar huizen verderop woont en

vele anderen. Sommige van die mensen zijn aardig, sommige minder aardig, maar dat weten Jelle en Minke pas als ze hen beter hebben leren kennen. De avonturen van Jelle en Minke zijn heel herkenbaar voor alle kinderen vanaf vier jaar.


Uitgever: De Vier Windstreken

Tekst: Hieke van der Werff

Illustraties: Jeska Verstegen

120 pagina’s

ISBN  978 90 5116 112 0

Prijs: € 6,95; te koop bij de schrijfster!

via het contactformulier


Recensies:

Peuterplace: Een heerlijk voorleesboek met een multicultureel randje.

Herkenbare verhaaltjes die aansluiten bij de fantasie en belevingswereld van kleuters. Dat begint al bij de openingszin: "Ik was de krokodil", waarin heel typerend de 'verleden tijd' wordt gebezigd bij het (rollen)spel. De kleuters zijn af en toe lekker ondeugend en ervaren op hun eigen onbevangen manier bepaalde spanningen of angst, bijvoorbeeld in het donker of tijdens een wandeling alleen op straat.

Eén rode draad in het boek is het contact met de buren. In het bijzonder met Malika, Jamila en Karima. Ze komen uit een ander land en Jelle en Minke maken kennis met hun cultuur en gebruiken. Na een eerste ontmoeting drinken de kinderen samen met hun moeders Marok muntthee en ze smullen van de overheerlijke koekjes. Een ander thema is de geboorte van de tweelingbroertjes van Jelle.

Voor de iets oudere of gevorderde lezertjes ook geschikt om zélf te lezen.


Leestafel.info:

Lees hier de uitgebreide recensie.

Het is een leuk, vrolijk boek vol verhalen over de bewoners en de buurt waar Jelle en Minke in wonen. Op een leuke manier laat Hieke van der Werff de kinderen kennis maken met mensen met andere gewoontes of afkomstig uit een andere land.

Doorheen het boek staan grappige zwart-wit tekeningen van Jeska Verstegen. De letters zijn duidelijk en van een goed formaat om eventueel zelf te lezen door wat oudere kinderen. Tot dan is het een prima boek om uit voor te lezen. (Dettie)