Nacht in de Domkerk

Hieke van der Werff      Kinderboeken, voorlees- en schrijftips


Een nacht in de Domkerk  (9+)


Anouk hoort van een oude mevrouw het verhaal dat zij tijdens de oorlog helemaal alleen

een nacht in de grote Domkerk heeft moeten doorbrengen. Zonder licht en telefoon!

Anouk vertelt dit verhaal aan haar broer Mike en haar vriendin Dianne. Mike daagt Anouk en Dianne uit om zich stiekem een nacht in de Domkerk in te laten sluiten. Na een goede voorbereiding verstoppen ze zich in de Domkerk. Wanneer het donker geworden is, kruipen zij tevoorschijn en ontdekken dat zij niet de enigen in de kerk zijn...


Uitgever: Stichting De Plantage, Utrecht

Tekst: Hieke van der Werff

Illustraties: Fiel van der Veen

144 pagina′s, gebonden, € 12,95

ISBN 978-90-77030-31-8


Recensies:

Utrechts Klokkenluiders Gilde: Een nacht in de Domkerk is een spannend kinderboek waarin op een innemende en vanzelfsprekende manier ook veel over het verleden en de toekomst van de Domkerk wordt verteld. Een prachtig boek voor kinderen van 9 tot 13 jaar.


Leestafel.info:  voor uitgebreide recensie, lees hier.

(….) Wat volgt is een heel spannend verhaal. Wie is de man met dat masker en die bolhoed? Zijn ze echt aan het tijdreizen?

Of toch niet? Wat hebben Willibrord of Balderik met de Domkerk te maken? En hoe komt die groene lichtgevende streep op het Domplein, wat betekent die? Hoe komt het dat een heel stel foto's uit de doos van de fotograaf verdwenen zijn? Wat moeten de drie kinderen in die lift bij de Domkerk?  Waarom zijn ze in de kelder van café 't Weeshuis? Je wilt steeds verder lezen want op al deze vragen móet je het antwoord weten. 

Er staan ook nog heel mooie zwart-wit tekeningen in het boek, niet alleen van Anouk, Dianne en Mike maar ook van de spannende dingen die ze te zien krijgen! Het is echt een geweldig boek dat je in één ruk uitleest. (Dettie)