www.hellupme.nl

Hieke van der Werff      Kinderboeken, voorlees- en schrijftips

www.hellupme.nl  (10+)


Niels, het vriendje van Lisa, heeft de website www.hellupme.nl. gevonden. Hier staan allemaal oproepen van kinderen op. Eén oproep is van Kim. Haar moeder is ongeneeslijk ziek en Kim wil weten of er leven is na de dood. Lisa, Niels en Dennis gaan voor haar op zoek naar het antwoord.

De website helpt hen op het spoor te komen van mensen die daar meer over kunnen vertellen. Tijdens de zoektocht gaat Niels zich steeds vreemder gedragen. Lisa begrijpt niet waarom, maar dan doet ze een schokkende ontdekking.

Dit is -na Schatkasten en Woest-  het derde boek over Lisa, Niels en Dennis.


Uitgever De Vier Windstreken

Tekst: Hieke van der Werff

Illustraties: Géwout Esselink

Prijs: nu bij bol.com € 3,90

e-book: € ….


Recensies:

Spelenderwijze en gebruik makend van de communicatietechniek van deze eeuw, het internet, richt de auteur zich op de essentie van het leven. Diverse normen en waarden worden belicht, op een niet-oordelende, luchtige wijze, zoals diverse vormen van geloof en spiritualiteit. Zo ontdekt Lisa op het internet dat ze een (half)zusje heeft die op zoek is naar haar vader en gaat ze voor vriend Niels op zoek naar het antwoord op de vraag of er leven is na de dood, waarbij ze via een speciale website met mensen contacten legt. (die allemaal toevallig in de buurt wonen). (…)     Er gebeurt heel wat in dit eigentijdse, vlot vertelde en ook spannende verhaal. Gemakkelijk leesbare, aantrekkelijk ogende uitgave met een bijzonder onderwerp en een pakkende titel. De royale druk, de gemakkelijke verteltrant en de pakkende titel maken dit boek tot een modern leesboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. Royaal geillustreerd met aardige pentekeningen. (Maike van der Velde- de Boer)


Spannend boek en helemaal volgens deze tijd (volgens mijn nichtje van 9 :-)) (Katja)