speelschort

Hieke van der Werff    Kinderboeken, voorlees- en schrijftips


 Speelschort met 6 zakken

   en vijf vingerpoppetjes


gemaakt door een Fair  Trade-atelier


Speelschort

Het speelschort ofwel de verrasjas kan op verschillende manieren gebruikt worden.

1.Toen ik hem ontwierp, was het de vervanger van mijn (eerder ontworpen) schatkast: U stopt er allerlei dingen in die met een boek of thema te maken hebben en doet vervolgens met het kind of kinderen diverse speelse activiteiten. Bijvoorbeeld: pantomime/toveren, rollenspel, geheugenspel, zingen, spelen met vingerpoppetjes, beweegspelletje.

2. Ook kunt u het schort neerleggen en het kind er zelf  met zijn fantasie mee aan de gang laten gaan.

Het speelschort is  voor kinderen van drie tot vijf jaar  en is te koop samen met de vijf vingerpoppetjes Beide zijden van de jas kunnen als voorkant gebruikt worden. Op de achterkant zit een schatkist en een langwerpige zak voor een toverstaf.

Binnenin de jas zit ook nog een zak waarin u bijvoorbeeld kaartjes of foto’s kunt stoppen..

Het schort (van dubbellaags katoen) en vingerpoppetjes worden door een Fair Trade vrouwenatelier (Surjomukhi.net) in Bangladesh vervaardigd.

De prijs is slechts € 12,95 inclusief digitale handleiding van voorbeelden met prentenboeken. (excl. verzendkosten)3. Later hebben Alice Dekker en ik de poppetjes namen gegeven en er een aantal leuke digitale fotoverhalen bij gemaakt. Toen kregen de poppetjes namen: varken Hap, haasje Hodde Hop, kikker Kimberley, muis Maan en jongetje Timmer.

We hebben 12 verhalen en liedjes gemaakt die vaak bij een seizoen of feest passen.

De verhalen en liedjes staan allemaal op youtube   


Bij de filmpjes hebben we allerlei activiteiten met en zonder de verrasjas bedacht.   Deze staan steeds onder het filmpje.